Organiseer een halloween feestje met de kids!

Halloween is van origine een Amerikaans feest, maar dit spooky festijn waait steeds maar over naar ons land. Dat snappen we, want hoe leuk is het om eens in de zoveel tijd all out scary te gaan! Kinderen houden doorgaans van verkleden en het is ontzettend leuk om met jouw kinderen een leuk halloween feestje te organiseren voor de kinderen uit de klas. Wij geven je in dit artikel een aantal tips van https://hetbeteremerk.nl/ voor een geslaagd feest!

Spooky versiering

Geef je huis een spooky touch met griezelige halloween versiering. Bij de feestwinkel in de buurt kun je vaak een hoop enge dingen kopen. Nep spinrag voor aan het plafond, spinnen aan een touwtje, lampionnen en bijvoorbeeld zombie handen die je zomaar ergens neer kunt leggen. Doe de lichten in de woonkamer uit en werk met discolichten en blacklights. Groenige lichten werken vaak heel goed voor een enge sfeer.

Kostuums

Bij Halloween hoort natuurlijk verkleden. Denk aan een spookachtige prinsessenjurk of een griezelig skelettenpak. Zet dus op de uitnodiging specifiek dat de kinderen verkleed moeten komen. Er zijn vaak een aantal kinderen die dat niet doen (omdat ze niet durven of omdat ze geen verkleedkleren hebben), dus zorg dat je voor die kinderen wat gekke hoedjes en brillen klaar hebt liggen. Dan horen ze er alsnog bij! Vaak zit er bij Halloween een wedstrijdelement vast aan het verkleden. Denk goed na of jij dat ook wil doen. Voor kinderen met minder verkleedkleren omdat ze bijvoorbeeld minder geld hebben is dit namelijk niet zo leuk. Je kan er ook voor kiezen om op de uitnodiging te zetten dat de kinderen niet per se griezelig verkleed hoeven te komen, maar dat ieder kostuum goed is. In Amerika gaat lang niet iedereen griezelig verkleed met Halloween.

Activiteiten

Voor oudere kinderen volstaat het vaak al om een leuke playlist te maken en een Halloweendisco te houden (eventueel met een kampioenschap limbodansen tussendoor). Voor jongere kinderen kun je beter wat meer organiseren. Een leuk creepy spelletje is een ‘voeldoos.’ Stop allemaal dingen die eng aanvoelen (bijvoorbeeld de kop van een bezem of koude spaghetti) in een doos. Laat de kinderen één voor één voelen en raden wat het is.

Hapjes

Bij een feestje horen hapjes. En op een halloweenfeestje is het extra leuk als deze een beetje griezelig zijn. Op internet zijn tal van griezelige, maar simpele recepten te vinden. Snijd bijvoorbeeld knakworsten in tweeën en zet ze overeind in een badje van ketchup, alsof het afgehakte vingers zijn, of bak koekjes in leuke vormen zoals pompoenen of spookjes. Ben jij nog op zoek naar versiering of misschien een leuk kostuum? Ga dan online even shoppen, want er is genoeg te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *